ACCEPT
Location
Branches

Any 2021 en Notícies

ICL Iberia rep el certificat en Mineria Sostenible
19/01/2021

ICL ha passat amb èxit l’auditoria per a la certificació de les normes UNE 22470 y 22480, que acrediten la companyia com a empresa minera sostenible. Es tracta d’un sistema de gestió promogut per la sectorial minera espanyola i aprovat i regulat per l’Organisme Espanyol de Normalització. Espanya és el primer país europeu que adopta aquests estàndardsdenominats TSM (Towards Sustainable Mining), impulsats per la sectorial canadenca MAC,referència mundial, amb la que la sectorial espanyola va arribar a un acordper a la seva aplicació.

Així, ICL esdevé la primera empresa minera subterrània de gransdimensions de minerals no àrids d’Espanya i d’Europa certificada en Mineria Sostenible per tota la seva activitat. Lluís Fàbrega, director de medi ambient d’ICL,destaca que “aquesta acreditaciópermet consolida el nostre lideratge en matèria de sostenibilitat dins d’un sector tan exigent com el nostre. És un orgullser un referent no només al nostre país sinó a tota Europa”.

Aquest nou sistema de gestió es basa en una sèrie de criters per a la sostenibilitat de la indústria extractiva, com la seguretat de subministrament per a la satisfacció de la demanda; la utilització eficient dels recursos naturals; l’aplicació de mesures per a promoure i millorar la seguretat i la satisfacció dels treballadors; la contribucióal desenvolupament econòmic de la societat i el socialde la comunitat; la rehabilitació de l’espai natural afectat; o l’aplicació de les millors tècniques disponiblesen la prevenció i control integrats de la contaminació, així com en la gestió de residus.

ICL treballa des de fa anys en un model de mineria sostenible que ha culminat amb aquesta certificació,en un moment en què la companyia pot avançar en el seu gran projecte industrial i entrar en la seva fase final gràcies al conveni amb l’ACAper a la construcció del nou col·lector de salmorres.També és gairebé a punt la finalització de la rampa a la mina de Cabanasses, de 5,2 quilòmetres de longitud, que permetrà accedir a l’explotació minera fins a 900 metres de profundita.Això aportarà millores significatives des del punt de vista de la sostenibilitat, per exemple, una important disminuciódel transport en camions i per tant una reducció en l’emissió de CO2. La rampa també facilitarà una millora de les condicions de seguretat i ventilació. En definitiva, un gran impacte en sostenibilitat i eficiència.

ICL Iberia ajuda a mantenir segures les carreteres amb la seva sal de desgel
13/01/2021

ICL Iberia ajuda a mantenir segures les carreteres dins l’actual onada de fred amb l’enviament diari d’ entre 3 i 4 mil tones de sal de desgel de carreteres a diferents punts de Catalunya. La sal de desgel del Bages té també com a destinació aquests dies el sud de França, on la companyia hi té un mercat consolidat.

El subministrament continu de sal de carreteres les 24 hores del dia té l’objectiu de donar un servei indispensable per poder circular per la xarxa viària en condicions climatològiques adverses, un servei que és habitual des d’ICL Iberia.
L’empresa produeix cada any 800.000 tones de sal de desglaç de carreteres que es destinen també a països d’Europa i als EUA. Fa anys que ICL Iberia és un dels principals productors de sal d’Europa.