ACCEPT
Location
Branches

Activitats al Territori

Educació

FP Dual: (establerta mitjançant conveni de col·laboració amb el departament d’Ensenyament de la Generalitat, els municipis de Súria, Sallent i Manresa, i amb els instituts de secundària Mig Món de Súria, Llobregat de Sallent i Lacetania de Manresa): Es tracta de dos graus mitjans sobre Excavacions i Sondatges miners, i sobre Electromecànica en mineria. El curs 2017-2018 han iniciat la formació de grau mitjà la ja tercera promoció (de la primera, el70% ja treballa en ICL Iberia o en altres empreses contractades). Principal objectiu: formació i foment de l’ocupació.

Crèdit síntesi a secundària: Des de fa anys, ICL Iberia ofereix una determinada quantitat de beques d’estiu a alumnes d’ESO i batxillerat de la comarca.Alhora, des de fa ja sis anys, els alumnes de 3er d’ESO de Súria i Callús treballen un Crèdit de síntesi sobre la mineria de la comarca del Bages (història, processos, instal·lacions, productes, gestió mediambiental, enginyeria de mines etc. ). ICL Iberia aporta mitjançant visites i conferències el contingut a treballar, a més d’un banc audiovisual i fotogràfic. Els alumnes (uns 70 per any) coneixen a fons durant una setmana en què es basa la principal empresa del municipi, on la majoria dels seus habitants treballen de manera directa o indirecta.

Premi Emili Viader (al millor expedient d’enginyeria minera a l’escola politècnica superior d’enginyeria de Manresa: EPSEM-UPC). El premi s’inclou en el marc de la Càtedra ICL Iberia que es desenvolupa des de l’any 2007.

Teatre Kursaal de Manresa: Impulsors del Servei Educatiu del Kursaal. Des 2009. ICL Iberia formava part de la col·laboració amb el principal teatre d ela comarca, de nova construcció, per promoure un a entrada assequible a la funcions de teatre, òpera, concerts etc, sense haver de desplaçar-se a Barcelona. Amb una programació ja consolidada, ICL Iberia fa un pas endavant i col·labora en un servició educatiu que abasta a més de 60 escoles de primària i instituts de secundària de l’àrea de la Catalunya Central al llarg del període lectiu, aprenent la dansa, el teatre i el cant coral que es materialitza en una actuació al teatre per a cada un dels grups.

 

Projecte educatiu LAB 0_6 a la Universitat Catalunya central (FUB): es tracta d’un projecte dirigit a nens menors de 6 anys on l’objectiu és promoure la ciència a edats primerenques. Al llarg de l’any escoles de diferents punts de Catalunya inclouen l’experiència pedagògica que s’ha convertit en un èxit.

 

Esport  Base

Bàsquet Manresa: L’entitat té una llarga història i es troba molt arrelada a la comarca del Bages. La col·laboració es va iniciar per evitar que l’entitat esportiva (amb una important pedrera de categories inferiors) desaparegués. Durant 3 anys ICL donat nom a l’equip principal a l’espera de poder trobar un patrocinador principal que finalment s’ha aconseguit aquest Juny de 2018. ICL Iberia ha mantingut la seva col·laboració fins i tot mentre l’equip principal va baixar a segona divisió de bàsquet (Lliga LEB). Avui torna a estar en màxima categoria.

Escoles municipals de futbol i natació: a Sallent i Súria, on no només s’ensenyen aspectes esportius sinó valors d’igualtat, solidaritat social.

Cursa de muntanya en el dipòsit salí del Cogulló a Sallent: Es tracta de la primera cursa oficial de muntanya que recorre la base i el cim de la muntanya de sal del Cogulló, amb més de 1000 participants anuals.

 

Solidaritat

Associació del Voluntariat / Banc Aliments Súria: es tracta d’una aportació anual destinada a la compra d’aliments que no sempre es pot recollir a les campanyes de donació, així com col·laborar en les activitats educatiu-socials que desenvolupa el col·lectiu de voluntaris per nens del municipi en risc d’exclusió social. L’associació coordina també el Banc d’Aliments, de forma coordinada amb l’assistenta social del municipi.

Associació de mares i Pares de Nens Discapacitats (AMPANS): Col·laboració molt directa i activa mitjançant el Premi Internacional d’Investigació en l’àmbit de la Discapacitat que se celebra cada dos anys, i que té com a objectiu donar suport a projectes que millorin el dia a dia dels nens que pateixen alguna discapacitat. De forma paral·lela, ICL Iberia també aporta ocupació en la pròpia associació, com demostra l’exemple de la revista ICL Iberia Magazine que es distribueix entre tota la plantilla i grups d’interès, es vaig imprimir, ensobra i envia des Ampans.

 

Medi Ambient / Sostenibilitat:

Projecte de Recuperació Ecològica de la Riera del Tordell (2018):, espai natural situat entre el nucli urbà de Súria i les instal·lacions Industrials de ICL Iberia. El projecte s’ha establert en un període de tres anys i es basa en la recuperació de la flora i fauna autòctones, plantacions ciutadanes d’arbres i gestió didàctica entre els nens de les escoles de primària del municipi. El projecte es va escollir entre molts altres presentats per ser el més popular i accessible entre la població, a més d’haver estat subjecte a degradació amb el pas dels anys.

 

Càtedra ICL Iberia

La càtedra ICL Iberia es va crear l’octubre de l’any 2007 com a iniciativa conjunta entre  ICL Iberia i l’Escola Politècnica Superior de Manresa de la UPC. El seu principal objectiu és el de promoure el coneixement sobre temes d’innovació i sostenibilitat en l’àmbit de l’enginyeria minera.

La seva activitat està orientada a la formació, a la transferència de resultats de la recerca, l’assessorament i la divulgació científica en l’àmbit de l’enginyeria de mines sostenible.

El conveni es manté i suposa la consolidació del suport i confiança per part d’ICL Iberia en el valor estratègic i innovador dels objectius i resultats de la càtedra. La càtedra desenvolupa activitats com estudis de control i optimització de ventilació a la mina, control de subsidències, assessorament en projectes de topografia i estudis d’investigació i anàlisi del liti i dels isòtops.

Més informació: http://www.upc.edu/unitat/fitxa_unitat.php?id_unitat=965&lang=esp

Universitat Politècnica de Catalunya · BarcelonaTech

 

Unitat didàctica

L’activitat centenària d’extracció, tractament i comercialització dels recursos naturals del subsòl de Catalunya  (sal i potassa) es pot explicar des de diferents àmbits i especialitats de coneixement: la geologia, la química, el medi ambient, la historia, etc.

El nostre objectiu és desenvolupar, amb el consens de la comunitat educativa, una  unitat didàctica dirigida a totes les etapes acadèmiques i escolars. Mentre es desenvolupa aquest importantíssim projecte d’aportació de coneixement i estudi de la indústria i la mineria, elaborem eines que ens ajuden.

És el cas del conte infantil sobre las mines de sal i potassa, des del descobriment de la potassa l’any 1912, una publicació que s’està repartint als estudiants d’educació primària. Descobreixi un autèntic viatge en el temps, amb el savi Potassi: “El meravellós viatge de la sal i la potassa de Súria”.

 

Llegir llibre!