ACCEPT
Location
Branches

Any 2020 en Notícies

ICL Iberia posa els fonaments de la mineria del segle XXI
21/01/2020

ICL Iberia ha presentat dos dels gran projectes industrials que finalitzaran al llarg d’aquest 2020: la nova terminal portuària i la rampa de Cabanasses. Ho ha fet aquest 21 de gener durant una visita institucional a la nova terminal que està a punt d’inaugurar al Port de Barcelona. L’acte ha comptat amb la presència del Conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet; el Secretar General d’Indústria i de la PIME del Govern d’Espanya; Raül Blanco; el cinquè Tinent d’Alcaldia de l’Ajuntament de Barcelona, Albert Batlle; la presidenta del Port de Barcelona, Mercè Conesa; i els 100 màxims directius de la companyia, liderats pel president i CEO, Raviv Zoller, i el President de la filial d’ICL Iberia, Carles Aleman.
El President d’ICL Iberia, Carles Aleman, ha agraït tant al grup com a les autoritats el seu continu suport al projecte i ha explicat que el que havia nascut amb l’objectiu de fer una mineria eficiente “ha evolucionat per a tenir una mineria del segle XXI, és a dir, aconseguir una minería sostenible”. Aleman ha afegit que gràcies a aquests i altres projectes, aviat l’empresa “podrà produir potassa i sals sense llençar cap gram de sal als dipòsits salins i serem competitius a nivel global”.
Raviv Zoller, President i CEO d’ICL, ha reiterat el compromís de la companyia amb el projecte industrial de la filial catalana i ha agraït l’esforç de la plantilla per tirar-lo endavant. Zoller ha explicat que l’objectiu del grup és pensar en el futur de la societat i “com aportar el nostre granet de sorra per fer-ho sosteniblement i al costat de la innovació”.
La nova terminal es preveu que entri en funcionament durant aquesta primavera després que s’hagin fet les primeres proves de càrrega amb vaixells. La terminal forma part de l’ambiciós projecte industrial que l’empresa té dissenyat per al desenvolupament la conca minera del Bages i ha tingut una inversió de més de 77 milions d’euros. Un cop en marxa permetrà fer front als augments de càrrega previstos per als propers anys. La nova terminal d’ICL situada al moll Álvarez de la Campa substituirà l’actual situada al Moll del Contradic.
Un dels punts que s’ha tingut en compte a la construcció de la nova terminal portuària ha estat la millora en eficiència i productivitat. Per això s’ha contemplat la capacitat de manipulació del producte salí. Pel que fa al transport de trens, la nova terminal permetrà doblar la quantitat de mineral que l’empresa trasllada des de les plantes del Bages fins al port, arribant a més d’un milió de tones anuals, gràcies a l’acord recentment signat amb Ferrocarrils de Catalunya per ampliar la freqüència i capacitat dels trens.
També es millora substancialment la capacitat de càrrega del vaixells ja que es passarà de les actuals 800mil tones a gairebé 4 milions amb la possibilitat de què es puguin carregar 2 vaixells de forma simultània.
Entre les infraestructures de la nova terminal portuària també hi ha un edifici d’oficines, 2 magatzems –amb gairebé 22.000m2 de superfície i capacitat per a 220.000 tones-, 2,7 quilòmetres de cintes transportadores i una terminal ferroviària interior, amb 4 vies de 450 metres en ample mètric.