ACCEPT
Location
Branches

Any 2019 en Notícies

ICL Iberia envia als Estats Units un vaixell de 40.000 tones de sal de desgel de carreteres en plena onada de fred
31/01/2019

ICL Iberia està traslladant al Port de Tarragona sal de desgel de carreteres per enviar un vaixell d’unes 40.000 tones de capacitat a la costa est dels EUA, en plena onada de fred amb temperatures de -30 graus.

El 40% dels 250 camions que surten cada dia del Bages, carregats de sal de desgel, van al port de Tarragona per preparar el vaixell de gran tonatge que marxa els propers dies cap a la zona est dels EUA. Des d’allà es subministrarà la sal cap a la zona nord de l’estat de Nova York, i a diferents zones mes allunyades.

Segons manifesta el cap de vendes de sal d’ICL Iberia, Ramon Vilaseca, “la sal de desgel destinada als EUA és d’una granulometria diferent que la que s’envia a Europa. Els grans de sal que es distribueixen al continent americà són de menys de 12 mm mentre que la que s’envia a Europa és de menys de 5mm de manera que podem donar un servei a la carta del tipus de sal”.

La primera expedició de sal de desgel de carreteres als EUA es remunta a l’any 2008 (quan es va carregar el primer vaixell) i des d’aleshores s’han enviat vaixells de forma esporàdica en funció de la quantitat de producte produït i la meteorologia de cada hivern. Les quantitats ara ja han pogut augmentar de forma considerable gràcies a la disponibilitat de sals especialitzades d’ICL Iberia i a l’ampliació de la mina de Cabanasses que permet l’extracció de més sal gemma. En aquest context l’empresa preveu augmentar clarament la seva presència als EUA els propers anys.

El mercat americà de sal de desgel està considerat com el més important de tot el món amb consums que poden superar els 20 milions de tones l’any, per la duresa dels seus hiverns i el volum de les seves xarxes de carreteres.

ICL Iberia serveix sal de desgel a altres parts del món, en especial a Europa, on és ja un dels principals distribuïdors, essent el primer a la zona del sud d’Europa. Destaca la venda a Anglaterra i França on la sal del Bages ja representa una important part de la sal consumida. El percentatge de les exportacions representa ja un 90 %de les vendes de sal de desgel.

Arriben a la nova terminal portuària d’ICL Iberia dos equips per a càrrega de vaixells
10/01/2019

Els dos nous equips de càrrega de vaixells que es coneixen com a “shiploaders” han arribat a finals de 2018 i principis 2019 al moll Álvarez de la Campa del Port de Barcelona. Es tracta d’uns equips que fan més de 53 metres d’alçada, i gairebé 26 metres d’ample, amb un pes de 380 tones cadascun i amb una capacitat de càrrega nominal de 1.200 tones per hora.

Els nous shiploaders, que estan ara a l’espera de conectar-se amb la galería dels hangars, a la nova terminal portuària d’ICL Iberia, en ple procés de construcció, permetran la transferència del granel de sal sòdica o potassa, dels vaixells. Per a això, disposen d’un braç mòbil que es posiciona en sentit horitzontal per a poder realitzar la càrrega o bé es manté en posició gairebé vertical quan no carrega (a gairebé 69 graus).

El model de shiploader ha estat dissenyat específicament per a l’empresa Tramer, que gestiona la càrrega de vaixells, que pot arribar a les 70.000 tones (model Panamax) i un segon vaixell de 30.000 tones. D’aquesta manera, es podran carregar 25.000 tones diàries de producte, quadruplicant l’actual capacitat.

Els dos nous equips de càrrega de vaixells han arribat al port de Barcelona provinents de l’empresa Bedeschi SpA, ubicada a Limena (Pàdova, Itàlia). Tota la fase de muntatge i les proves s’han dut a terme al port italià de La Spezia, on es va fer posteriorment l’embarcament pel seu trasllat marítim a Barcelona.

ICL Iberia reconeix l'excel·lència de 5 projectes
03/01/2019

Com a part de la iniciativa ICL Leaders Recognition Awards, que promou i reconeix l'excel·lència d'equips I treballadors del Grup, ICL Iberia ha premiat cinc projectes per les seves importants contribucions a la companyia en àmbits com la seguretat, producció i formació.

Els projectes premiats són:

Premi a l’equip ICL Iberia – planta Súria per l’augment de la capacitat de producció de potassa granular. Les accions de millora dutes a terme de forma coordinada pels equips de producció, manteniment i OE, amb el suport de R+D del grup ICL han permès rècords de producció diària i mensual. Premiats:

Pau Anguera (Maintenance Manager Suria Plant)
Joan Puig (Production Manager Suria Plant)
Covadonga Abascal (Operational Excellence Change Leader )
Marcos Herreros (Operational Excellence Change Leader)
Judit Puig (Operational Excellence Change Leader)
David Alquézar (Production Operator GMOP Súria)
Oriol Sánchez (Production Operator GMOP Súria)

Premi a l’equip de la planta de cristal·lització (SCP) per l’augment de la seguretat i eficiència productiva. El projecte s’ha aconseguit gràcies al treball conjunt i constant de producció, manteniment, tecnologia, prevenció i salut Laboral, per a la creació de l’equip de la planta de cristal·lització de Súria (SCP) amb equip exclusiu d’ICL Iberia Súria, que ha creat un equip de rescat propi i ha fet canvis per a construir una eina especial per moure peces de tramex a la zona de multiflos. Premiats:

David Garriga Sivila (Maintenance Manager)
Marta Mas Casals (Process Enginyer)
Eduard Rosa Jorba (Process Enginyer)
Sergi Fernández Guerrero (Production Assistant)
Jonás Benavente del Valle (E/I Enginyer)
Enric Casas Rego (Health and Safety Manager)
Christian Sánchez Sigler (Plant Manager )

Premi a l’equip d’ICL Iberia Barcelona Port per l’excel·lència en seguretat amb zero accidents. La terminal d’ICL Iberia al Port de Barcelona té ja 98 anys. L’equip consta de 13 persones que executen la càrrega de 95 vaixells cada any, i la descàrrega de 449 trens de mercaderies i 11.900 camions anuals, i tot i així és un clar exemple d’equip de treball focalitzat en zero accidents, el servei al client, amb els mateixos objectius i millora continua. Premiats:

Juan Luis Aldea (Port Terminal Manager)
Xavier Casal (Maintenence Responsable)

Premi individual al cap de manteniment de la mina de Vilafruns, Sebastià Bragado, per la creació d’una innovadora eina que evita accidents en la mesura del voltatge i consum elèctric. Es tracta d’un display remot que mostra el voltatge concret d’una àrea determinada, de manera que s’evita l’exposició directa a l’alt voltatge. Premiat:

Sebastiá Bragado (Maintenance Manager Vilafruns)

Premi a l’equip d’Iberpotash SA, per MAP DUAL conegut com a Formació Professional Dual en el desenvolupament de dos cicles educatius reglats sobre mineria i electromecànica adaptada a mina. La metodologia permet combinar l’aprenentatge teòric amb la pràctica directa i remunerada a l’empresa Els principals objectius s’han aconseguit amb un augment de qualificació professional dels joves del territori amb un increment en termes de Seguretat i Salut laboral. Premiats:

Laura Rodríguez ((Learning&OD Manager)
Jesús Migueles (Shaft IV Manager)
Juan Carlos Fontan (Mine Production Operator)
Emilio Durán (Mine Supervisor)
Esther Martínez (Talent Acquisition Manager)
Sergio Astola (Maintenace Manager)
Domènech Torrades (Production Manager – Cabanasses Mine)
Ruben Cayuela (Production Manager – Vilafruns Mine)
Jesús Simón (Mine Production Supervisor)
Míriam Belmonte (H&S Engineer)
David Fernandez (H&S Engineer)