ACCEPT
Location
Branches

Any 2019 en Notícies

Arriben a la nova terminal portuària d’ICL Iberia dos equips per a càrrega de vaixells
10/01/2019

Els dos nous equips de càrrega de vaixells que es coneixen com a “shiploaders” han arribat a finals de 2018 i principis 2019 al moll Álvarez de la Campa del Port de Barcelona. Es tracta d’uns equips que fan més de 53 metres d’alçada, i gairebé 26 metres d’ample, amb un pes de 380 tones cadascun i amb una capacitat de càrrega nominal de 1.200 tones per hora.

Els nous shiploaders, que estan ara a l’espera de conectar-se amb la galería dels hangars, a la nova terminal portuària d’ICL Iberia, en ple procés de construcció, permetran la transferència del granel de sal sòdica o potassa, dels vaixells. Per a això, disposen d’un braç mòbil que es posiciona en sentit horitzontal per a poder realitzar la càrrega o bé es manté en posició gairebé vertical quan no carrega (a gairebé 69 graus).

El model de shiploader ha estat dissenyat específicament per a l’empresa Tramer, que gestiona la càrrega de vaixells, que pot arribar a les 70.000 tones (model Panamax) i un segon vaixell de 30.000 tones. D’aquesta manera, es podran carregar 25.000 tones diàries de producte, quadruplicant l’actual capacitat.

Els dos nous equips de càrrega de vaixells han arribat al port de Barcelona provinents de l’empresa Bedeschi SpA, ubicada a Limena (Pàdova, Itàlia). Tota la fase de muntatge i les proves s’han dut a terme al port italià de La Spezia, on es va fer posteriorment l’embarcament pel seu trasllat marítim a Barcelona.

ICL Iberia reconeix l'excel·lència de 5 projectes
03/01/2019

Com a part de la iniciativa ICL Leaders Recognition Awards, que promou i reconeix l'excel·lència d'equips I treballadors del Grup, ICL Iberia ha premiat cinc projectes per les seves importants contribucions a la companyia en àmbits com la seguretat, producció i formació.

Els projectes premiats són:

Premi a l’equip ICL Iberia – planta Súria per l’augment de la capacitat de producció de potassa granular. Les accions de millora dutes a terme de forma coordinada pels equips de producció, manteniment i OE, amb el suport de R+D del grup ICL han permès rècords de producció diària i mensual. Premiats:

Pau Anguera (Maintenance Manager Suria Plant)
Joan Puig (Production Manager Suria Plant)
Covadonga Abascal (Operational Excellence Change Leader )
Marcos Herreros (Operational Excellence Change Leader)
Judit Puig (Operational Excellence Change Leader)
David Alquézar (Production Operator GMOP Súria)
Oriol Sánchez (Production Operator GMOP Súria)

Premi a l’equip de la planta de cristal·lització (SCP) per l’augment de la seguretat i eficiència productiva. El projecte s’ha aconseguit gràcies al treball conjunt i constant de producció, manteniment, tecnologia, prevenció i salut Laboral, per a la creació de l’equip de la planta de cristal·lització de Súria (SCP) amb equip exclusiu d’ICL Iberia Súria, que ha creat un equip de rescat propi i ha fet canvis per a construir una eina especial per moure peces de tramex a la zona de multiflos. Premiats:

David Garriga Sivila (Maintenance Manager)
Marta Mas Casals (Process Enginyer)
Eduard Rosa Jorba (Process Enginyer)
Sergi Fernández Guerrero (Production Assistant)
Jonás Benavente del Valle (E/I Enginyer)
Enric Casas Rego (Health and Safety Manager)
Christian Sánchez Sigler (Plant Manager )

Premi a l’equip d’ICL Iberia Barcelona Port per l’excel·lència en seguretat amb zero accidents. La terminal d’ICL Iberia al Port de Barcelona té ja 98 anys. L’equip consta de 13 persones que executen la càrrega de 95 vaixells cada any, i la descàrrega de 449 trens de mercaderies i 11.900 camions anuals, i tot i així és un clar exemple d’equip de treball focalitzat en zero accidents, el servei al client, amb els mateixos objectius i millora continua. Premiats:

Juan Luis Aldea (Port Terminal Manager)
Xavier Casal (Maintenence Responsable)

Premi individual al cap de manteniment de la mina de Vilafruns, Sebastià Bragado, per la creació d’una innovadora eina que evita accidents en la mesura del voltatge i consum elèctric. Es tracta d’un display remot que mostra el voltatge concret d’una àrea determinada, de manera que s’evita l’exposició directa a l’alt voltatge. Premiat:

Sebastiá Bragado (Maintenance Manager Vilafruns)

Premi a l’equip d’Iberpotash SA, per MAP DUAL conegut com a Formació Professional Dual en el desenvolupament de dos cicles educatius reglats sobre mineria i electromecànica adaptada a mina. La metodologia permet combinar l’aprenentatge teòric amb la pràctica directa i remunerada a l’empresa Els principals objectius s’han aconseguit amb un augment de qualificació professional dels joves del territori amb un increment en termes de Seguretat i Salut laboral. Premiats:

Laura Rodríguez ((Learning&OD Manager)
Jesús Migueles (Shaft IV Manager)
Juan Carlos Fontan (Mine Production Operator)
Emilio Durán (Mine Supervisor)
Esther Martínez (Talent Acquisition Manager)
Sergio Astola (Maintenace Manager)
Domènech Torrades (Production Manager – Cabanasses Mine)
Ruben Cayuela (Production Manager – Vilafruns Mine)
Jesús Simón (Mine Production Supervisor)
Míriam Belmonte (H&S Engineer)
David Fernandez (H&S Engineer)