ACCEPT
Location
Branches

Any 2019 en Notícies

Finalitza el projecte de millora ambiental de la Riera del Tordell finançat per ICL Iberia
05/04/2019

El projecte de millora ambiental de la Riera del Tordell ha finalitzat la seva execució. L’objectiu del projecte de biodiversitat, iniciat el 2017 i finançat íntegrament per ICL, ha estat la millora de la funcionalitat de la Riera del Tordell, a Súria, com a connector ecològic, ja que té un caràcter estratègic en aquest sentit. El desenvolupament del projecte ha anat a càrrec de les empreses ACC Assessors Ambientals de Catalunya i Naturalea.

El projecte impulsat per ICL Iberia ha comptat amb una inversió total d’uns 200.000 euros en la millora de la qualitat dels hàbitats presents a la riera i la seva funció hídrica en un tram de poc més de dos quilòmetres. Més en concret, s’ha eliminat més de 5 mil metres quadrats de canya invasora (Arundo donax) que ha permès augmentar la diversitat biològica; s’han plantat més de 800 arbres autòctons, amb la col·laboració dels veïns i escolars del municipi, que permetran la recuperació del bosc de ribera de la zona. També s’ha realitzat la sembra d’herbàcies en una superfície de més de 8 mil metres quadrats i s’han plantat 400 estaques amb material vegetal de la zona.

Segons ha manifestat el director de Medi Ambient d’ICL Iberia Súria & Sallent, Lluís Fàbrega, “la valoració del projecte és del tot positiva perquè hem aconseguit el principal objectiu de recuperar ambientalment un entorn molt apreciat pels veïns de Súria”. Al llarg del projecte ecològic s’han realitzat activitats pedagògiques i de difusió com ara la instal·lació de plafons informatius, activitats de divulgació adreçades a la ciutadania amb 2 passejades populars per explicar els treballs en diferents fases de l’execució i la plantació popular. El desenvolupament de totes aquestes accions realitzades permetrà dotar la riera del Tordell d’un bon estat ecològic i millorar la seva funció com a connector de fauna.

Actualment, s’estan duent a terme tasques de manteniment amb el repàs dels rebrots de canya un cop feta l’eliminació mecànica i també es faran aquest estiu regs de suport a les plantacions. L’any vinent es repetirà l’estudi de freqüentació de fauna que es va realitzar abans d’iniciar el projecte per tal de poder valorar l’efectivitat de tota l’actuació.

ICL Iberia present al III Congrés de l’Aigua de Catalunya
22/03/2019

El III Congrés de l’Aigua celebrat al Cosmocaixa i organitzat per l’entitat Amics de l’Aigua ha comptat amb la ponència de l’hidrogeòleg d’ICL Iberia, l’Alex Sendrós. La conferència portava per títol “La gestió de l’aigua a la indústria minera. Cas de la producció de la sal i la potassa”.

Segons ha explicat el Dr. en Ciències i tecnologies del Medi Ambient ICL Iberia aposta per un consum eficient de l’aigua per la producció de la potassa i sal i està realitzant esforços de manera continuada per obtenir la completa implementació de la Mineria Sostenible.

Per tal d’assolir aquests objectius s’estan implementant noves tecnologies per la monitorització, reutilització i aplicació dels principis de l’Economia Circular tant en la gestió de l’aigua com en tot el seu procés d’extracció, tractament i distribució dels productes arreu del món. Alex Sendrós ha concretat en l’estalvi de captació d’aigua del riu per a les plantes de tractament de Súria i Sallent com a exemple, “de manera que amb lesles mesures de gestió implementades s’ha aconseguit ja la reducció de més del 15% de d’aigua del riu entre el 2017 i el 2018”. Fins ara, l’aigua utilitzada pel procés de producció de potassa i sal era dels dos rius però avui dia ja s’està substituint per altres fonts alternatives, com ho serà en el futur proper amb lús d’aigua regenerada, amb una aposta ferma per la reutilització.

D’altra banda, la conferència de Sendrós també va tractar sobre la gestió ambiental dels dipòsits salins d’ICL Iberia de manera que en l’actualitat es gestionen totes les aigües salines segons les millors tècniques i sistemes existents arreu (BAT). El document de referència mundial ha estat actualitzat i publicat recentment per la Comissió Europea i ICL Iberia ha col.laborat en la seva redacció aportant la seva experiència avalada pels estudis científics corresponents

La tercera edició del Congrés de l’Aigua ha comptat amb més de 30 ponències i comunicacions d’experts sobre la reutilització, l’economia circular i les noves tecnologies. L’event es celebra de forma bianual i ICL Iberia hi ha estat present com a col·laborador actiu des de la primera edició.

ICL fa un nou pas cap a la restauració del dipòsit inactiu de la Botjosa a Sallent
01/03/2019

ICL Iberia Súria&Sallent ha iniciat els sondejos del dipòsit salí de la Botjosa, a Sallent, imprescindibles per dur a terme la seva restauració. Aquests sondejos formen part de la fase prèvia del Pla de Restauració presentat per part de la companyia a l’Administració l’any 2015 i que es va aprovar el 2018.

L’objectiu d’aquests sondejos és poder caracteritzar tots els materials dels quals està format el dipòsit de la Botjosa i així poder preveure tot seguit la seva gestió. De forma paral·lela a l’inici dels sondejos, s’està tramitant l’autorització que permetrà el tractament de la sal emmagatzemada en el marc del Pla de Restauració. Aquest Pla ha de suposar la desaparició dels dipòsits salins, per mitjà, entre altres mesures, de la planta de purificació de sal, inaugurada el maig del 2018 a les instal·lacions de Sallent. La previsió és que els sondejos i la caracterització associada acabin aquest mateix estiu.

Segons ha manifestat el director de Medi Ambient d’ICL Iberia Súria&Sallent, Lluís Fàbrega , “és el principi del programa de restauració que està aprovat des de l’any passat i és el resultat d’anys de treball continuat per a poder entomar de forma definitiva la desaparició dels magatzems de sal a l’aire lliure, així com la rehabilitació de tots els terrenys inclosos. Es tracta del compliment del compromís establert per ICL en l’àmbit de la gestió ambiental i en el marc de la mineria sostenible”.

El dipòsit salí de la Botjosa, ubicat a Sallent, es troba inactiu des de principis dels anys 70, quan va tancar definitivament la mina de Sallent, propietat aleshores de l’empresa Potasas Ibéricas. El dipòsit conté 3,8 milions de tones de sal i al llarg dels darrers anys s’hi ha realitzat tot un seguit de mesures preventives i de gestió ambiental.

ICL líders en el mercat ibèric de la potassa
21/02/2019

ICL ha tancat l’any 2018 com a líder en vendes del mercat ibèric de la potassa a Espanya i Portugal, com a consolidació dels bons resultats de les darreres campanyes. Aquest any s’han superat les 300.000Tn de potassa a clients de la península.

L’any 2017 es va publicar en diferents revistes internacionals especialitzades que ICL Iberia havia estat el major importador de potassa a Espanya, una fita molt important tenint en compte que la companyia només ha d’importar la potassa destinada a fertilitzants líquids, mentre que la resta d’empreses del sector han d’importar totes les qualitats.

Segons especifica el departament comercial d’ICL Iberia és molt probable repetir el lideratge tenint en compte que el market share a Iberia està a prop del 70%, fet que posiciona ICL com a primers subministradors de KCl (clorur potàssic) al nostre mercat natural.

Al mateix temps destaquen també els resultats de l’enquesta de satisfacció de clients, en la que ICL Iberia ha obtingut una puntuació que supera el 4.6 d’un màxim de 5 punts.

Així, com a exemple, aproximadament 3 de cada 4 fruites que ens mengem tenen el seu bon sabor gràcies a la potassa del Bages.

ICL Iberia envia als Estats Units un vaixell de 40.000 tones de sal de desgel de carreteres en plena onada de fred
31/01/2019

ICL Iberia està traslladant al Port de Tarragona sal de desgel de carreteres per enviar un vaixell d’unes 40.000 tones de capacitat a la costa est dels EUA, en plena onada de fred amb temperatures de -30 graus.

El 40% dels 250 camions que surten cada dia del Bages, carregats de sal de desgel, van al port de Tarragona per preparar el vaixell de gran tonatge que marxa els propers dies cap a la zona est dels EUA. Des d’allà es subministrarà la sal cap a la zona nord de l’estat de Nova York, i a diferents zones mes allunyades.

Segons manifesta el cap de vendes de sal d’ICL Iberia, Ramon Vilaseca, “la sal de desgel destinada als EUA és d’una granulometria diferent que la que s’envia a Europa. Els grans de sal que es distribueixen al continent americà són de menys de 12 mm mentre que la que s’envia a Europa és de menys de 5mm de manera que podem donar un servei a la carta del tipus de sal”.

La primera expedició de sal de desgel de carreteres als EUA es remunta a l’any 2008 (quan es va carregar el primer vaixell) i des d’aleshores s’han enviat vaixells de forma esporàdica en funció de la quantitat de producte produït i la meteorologia de cada hivern. Les quantitats ara ja han pogut augmentar de forma considerable gràcies a la disponibilitat de sals especialitzades d’ICL Iberia i a l’ampliació de la mina de Cabanasses que permet l’extracció de més sal gemma. En aquest context l’empresa preveu augmentar clarament la seva presència als EUA els propers anys.

El mercat americà de sal de desgel està considerat com el més important de tot el món amb consums que poden superar els 20 milions de tones l’any, per la duresa dels seus hiverns i el volum de les seves xarxes de carreteres.

ICL Iberia serveix sal de desgel a altres parts del món, en especial a Europa, on és ja un dels principals distribuïdors, essent el primer a la zona del sud d’Europa. Destaca la venda a Anglaterra i França on la sal del Bages ja representa una important part de la sal consumida. El percentatge de les exportacions representa ja un 90 %de les vendes de sal de desgel.

Arriben a la nova terminal portuària d’ICL Iberia dos equips per a càrrega de vaixells
10/01/2019

Els dos nous equips de càrrega de vaixells que es coneixen com a “shiploaders” han arribat a finals de 2018 i principis 2019 al moll Álvarez de la Campa del Port de Barcelona. Es tracta d’uns equips que fan més de 53 metres d’alçada, i gairebé 26 metres d’ample, amb un pes de 380 tones cadascun i amb una capacitat de càrrega nominal de 1.200 tones per hora.

Els nous shiploaders, que estan ara a l’espera de conectar-se amb la galería dels hangars, a la nova terminal portuària d’ICL Iberia, en ple procés de construcció, permetran la transferència del granel de sal sòdica o potassa, dels vaixells. Per a això, disposen d’un braç mòbil que es posiciona en sentit horitzontal per a poder realitzar la càrrega o bé es manté en posició gairebé vertical quan no carrega (a gairebé 69 graus).

El model de shiploader ha estat dissenyat específicament per a l’empresa Tramer, que gestiona la càrrega de vaixells, que pot arribar a les 70.000 tones (model Panamax) i un segon vaixell de 30.000 tones. D’aquesta manera, es podran carregar 25.000 tones diàries de producte, quadruplicant l’actual capacitat.

Els dos nous equips de càrrega de vaixells han arribat al port de Barcelona provinents de l’empresa Bedeschi SpA, ubicada a Limena (Pàdova, Itàlia). Tota la fase de muntatge i les proves s’han dut a terme al port italià de La Spezia, on es va fer posteriorment l’embarcament pel seu trasllat marítim a Barcelona.

ICL Iberia reconeix l'excel·lència de 5 projectes
03/01/2019

Com a part de la iniciativa ICL Leaders Recognition Awards, que promou i reconeix l'excel·lència d'equips I treballadors del Grup, ICL Iberia ha premiat cinc projectes per les seves importants contribucions a la companyia en àmbits com la seguretat, producció i formació.

Els projectes premiats són:

Premi a l’equip ICL Iberia – planta Súria per l’augment de la capacitat de producció de potassa granular. Les accions de millora dutes a terme de forma coordinada pels equips de producció, manteniment i OE, amb el suport de R+D del grup ICL han permès rècords de producció diària i mensual. Premiats:

Pau Anguera (Maintenance Manager Suria Plant)
Joan Puig (Production Manager Suria Plant)
Covadonga Abascal (Operational Excellence Change Leader )
Marcos Herreros (Operational Excellence Change Leader)
Judit Puig (Operational Excellence Change Leader)
David Alquézar (Production Operator GMOP Súria)
Oriol Sánchez (Production Operator GMOP Súria)

Premi a l’equip de la planta de cristal·lització (SCP) per l’augment de la seguretat i eficiència productiva. El projecte s’ha aconseguit gràcies al treball conjunt i constant de producció, manteniment, tecnologia, prevenció i salut Laboral, per a la creació de l’equip de la planta de cristal·lització de Súria (SCP) amb equip exclusiu d’ICL Iberia Súria, que ha creat un equip de rescat propi i ha fet canvis per a construir una eina especial per moure peces de tramex a la zona de multiflos. Premiats:

David Garriga Sivila (Maintenance Manager)
Marta Mas Casals (Process Enginyer)
Eduard Rosa Jorba (Process Enginyer)
Sergi Fernández Guerrero (Production Assistant)
Jonás Benavente del Valle (E/I Enginyer)
Enric Casas Rego (Health and Safety Manager)
Christian Sánchez Sigler (Plant Manager )

Premi a l’equip d’ICL Iberia Barcelona Port per l’excel·lència en seguretat amb zero accidents. La terminal d’ICL Iberia al Port de Barcelona té ja 98 anys. L’equip consta de 13 persones que executen la càrrega de 95 vaixells cada any, i la descàrrega de 449 trens de mercaderies i 11.900 camions anuals, i tot i així és un clar exemple d’equip de treball focalitzat en zero accidents, el servei al client, amb els mateixos objectius i millora continua. Premiats:

Juan Luis Aldea (Port Terminal Manager)
Xavier Casal (Maintenence Responsable)

Premi individual al cap de manteniment de la mina de Vilafruns, Sebastià Bragado, per la creació d’una innovadora eina que evita accidents en la mesura del voltatge i consum elèctric. Es tracta d’un display remot que mostra el voltatge concret d’una àrea determinada, de manera que s’evita l’exposició directa a l’alt voltatge. Premiat:

Sebastiá Bragado (Maintenance Manager Vilafruns)

Premi a l’equip d’Iberpotash SA, per MAP DUAL conegut com a Formació Professional Dual en el desenvolupament de dos cicles educatius reglats sobre mineria i electromecànica adaptada a mina. La metodologia permet combinar l’aprenentatge teòric amb la pràctica directa i remunerada a l’empresa Els principals objectius s’han aconseguit amb un augment de qualificació professional dels joves del territori amb un increment en termes de Seguretat i Salut laboral. Premiats:

Laura Rodríguez ((Learning&OD Manager)
Jesús Migueles (Shaft IV Manager)
Juan Carlos Fontan (Mine Production Operator)
Emilio Durán (Mine Supervisor)
Esther Martínez (Talent Acquisition Manager)
Sergio Astola (Maintenace Manager)
Domènech Torrades (Production Manager – Cabanasses Mine)
Ruben Cayuela (Production Manager – Vilafruns Mine)
Jesús Simón (Mine Production Supervisor)
Míriam Belmonte (H&S Engineer)
David Fernandez (H&S Engineer)